fbpx

Az L-SOFT 2024-ben is Arany Minősítésű Felelős Foglalkoztatói címet nyert

_

 

Az OFA minősítés

Az OFA Nonprofit Kft. által meghirdetett „Az Év Felelős Foglalkoztatója” minősítés célja, hogy elismerje azokat a vállalatokat és szervezeteket, amelyek kiemelkedő módon járulnak hozzá a munkavállalóik jólétéhez és felelősségteljes foglalkoztatási gyakorlatokat alkalmaznak. A díj olyan munkaadóknak szól, akik példamutató módon biztosítanak fenntartható munkakörnyezetet, támogatják a munkavállalók szakmai és személyes fejlődését, és figyelembe veszik a munkavállalók családi és magánéleti igényeit is. A minősítés nemcsak a felelősségteljes HR-gyakorlatok elismerése, hanem egyben versenyelőnyt is biztosít a díjazottak számára a munkaerőpiacon.

Mit jelent a felelős foglalkoztatás?

A felelős foglalkoztatás olyan vállalati szemlélet és gyakorlat, amely biztosítja a munkavállalók jogainak tiszteletben tartását, méltányos munkakörülményeket, valamint a dolgozók jólétének, fejlődésének támogatását. Ide tartozik a megfelelő munkaidő, versenyképes bérezés, egészségvédelem, biztonságos munkakörnyezet, esélyegyenlőség és a munkavállalók szakmai fejlesztése. A felelős foglalkoztatás hozzájárul a munkavállalók elégedettségéhez, a munkahelyi légkör javításához, valamint a vállalat társadalmi felelősségvállalásának részét képezi.

A Felelős Foglalkoztató Minősítési Rendszer egy szakmailag megalapozott, objektív szempontrendszer alapján osztályozza, minősíti a vállalatok felelős foglalkoztatói tevékenységeit, HR stratégiáját. Célja, hogy a szervezeteket egymásra épülő és folyamatosan mélyülő minősítési rendszer keretein belül támogassa a felelős foglalkoztatói tevékenység kialakításában, fejlesztésében.

A pályázat évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, amelyek kiemelkedő, és iránymutató tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén, valamint közzéteszi azokat a jó gyakorlatokat, melyek hozzájárulnak e terület fejlődéséhez.

Az arany minősítés

A minősítés során a tanácsadók visszajelzést, útmutatást és irányvonalat adnak a felelős foglalkoztató elveinek szervezeti integrációjához.

Arany minősítésű felelős foglalkoztatóként az L-SOFT Zrt.-nek minden dimenzióban vannak kiemelkedően jó gyakorlatai, azonban a tudástranszfer és a közösségi és társadalmi jólét támogatása ezek közül is kiemelkedik. A tudástranszfer keretében legjobb gyakorlatokat a külső és belső képzések, szakterületi képzések és új belépők képzései területén alkalmazzuk. A közösségi és társadalmi jólét támogatása keretében a legjobb gyakorlataink a csapatépítéshez, csapat összetartáshoz kapcsolódó rendezvények szervezéséhez és a civil szervezetek támogatásához kapcsolódnak.

A 9 dimenzió jellemzően a törekvés az emberbe való befektetési, és a törekvés a munkahelyi jólét megteremtése köré szerveződik.  Az indikátorok ezekhez kapcsolódóan: a bérezés, a béren kívüli juttatások, a tudástranszfer, a munkakörnyezet fejlesztése, a fizikai és mentális egészségi állapot megőrzése, a munkahelyi közösségi és társadalmi jólét támogatása, a rugalmasság a foglalkoztatásban, a részvétel az irányításban és a visszacsatolás és értékelés területekre kerültek meghatározásra.

Legfontosabb értékünk az ember

Az L-SOFT Zrt. több mint 30 éves gyakorlattal rendelkezik, a közép- és nagyvállalati HR terület szoftverfejlesztőjeként, és bérügyviteli szolgáltatójaként. Vállalkozásunk a hazai humáninformatikai szolgáltatók piacának kimagasló, és megkerülhetetlen szereplője.

Társaságunk életében az egyik legfontosabb érték az ember, a munkatársaink, akiknek jóléte és folyamatos fejlődése a felelős foglalkoztatás keretében kiemelt jelentőséggel bír.

A felelős foglalkoztatói attitűd vállalatunknál magas szinten áll. Mind a kilenc dimenzióban körültekintő intézkedéseket hozunk és minden egyes terület fejlesztésével folyamatosan foglalkozunk. Ez az elismerés megerősíti, hogy munkavállalóink iránti elkötelezettségünk és felelős foglalkoztatási gyakorlataink kiemelkednek a hazai piacon. Célunk továbbra is olyan munkahelyi környezet biztosítása, amely támogatja a dolgozóink fejlődését és hosszú távú elégedettségét